Tiramisu


Pole ammu postitanud- no pole lihtsalt mahti olnud- küll on pilt tegemata või siis olen teinud midagi, mis juba üleval. Aga nüüd Nami-namis uus ja väga põnev kooskokkamine – motiveerib kohe uusi asju kokku keerama :)
Proovisin ka lõpuks ära selle jumaliku ja lihtsalt teostatava Itaalia magusroa. Retsept Nami-namist:
Koostis:
350 g Savoiardi küpsiseid
Immutamiseks:
5 dl kanget espresso kohvi
1 dl Amaretto mandlilikööri (mina asendasin Vana-Tallinnaga)
Kreem:
3 suurt munakollast (mina panin 18 vutimuna kollast- salmonella vältimiseks:))
1 dl peenikest suhkrut
500 g (Itaalia)mascarponet toorjuustu
2 dl 35% rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut (no mida rohkem seda uhkem- mina kolmekordistasin;))
Peale:
kakaopulbrit (lähenevatele jõuludele mõeldes võib kakaopulbri segada piparkoogi vürtsiseguga – annab kindlasti sobiliku maitsenüansi jõulumeeleolu tekitamiseks!)

Valmistamine:
Vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ning vanillsuhkruga pehmeks vahustatud rõõsk koor.
Sega immutamiseks mõeldud kuum kohv ja liköör, lase jahtuda.
Kasta pooled küpsised ükshaaval kohvisegusse ning laota serveerimisalusele teineteise kõrvale. Määri peale pool kreemist. Nüüd laota peale ülejäänud küpsised (kasta need esmalt kohvisegusse) ning kata ülejäänud kreemiga.
Pane tort 4-8 tunniks jahedasse.

Kindlasti peab ütlema, et seda võib teha igaüks kellel küpsetamine ei taha edeneda. Lihtsalt niiiiiiiii lihtne on teha. Minu kõige keerulisem osa oli vutimunade kollaste eraldamine. Ja kindlapeale minek on ka – 10st 10le mekkis väga hästi!