Tomati-sibulasupp peekoni ja mozzarellakirssidega

Oi oli see vast maitsev supp. Muidugi oli see retsept mind juba paar aastat isutanud, kuid paratamatult oma õiget aega jäänud ootama. Nüüd siis ühel vihmasel augustiõhtul oli õige aeg käes.

Supis on küllaltki suured sibulatükid, kuid ei tasu neist heituda, sest sibul ja küüslauk muutuvad pikaajalisel keetmisel täiesti pehmeks ja pole üldse häirivad. Et tomatileent toekamaks muuta, võib supile veel lisada krõbedaks praetud peekoniribasid ja pisikesi mozzarellakirsse, mis kuuma supi sisse mõnusalt ära sulavad.

Tomati-sibulasupp peekoni ja mozzarellakirssidega

2-le sööjale

6 tomatit
2 sl puljongit
2 sibulat
1 küüslauk
2-3 sl võid
suhkrut
soola
Cayenne´i pipart
peotäis värket tüümiani


Serveerimiseks:
6 mozzarellakirssi
6 õhukest peekoniviilu
 
Aja vesi keema ja tõsta tomatid paariks minutiks keevasse vette. Eemalda kahvli ja noaga tomatitelt koor ja tükelda suuremateks tükkideks. Vala poti põhja klaas vett ja lisa tomati, lase keema tõusta. Tükelda sibul ja küüslauk suuremateks tükkideks ning prae võis klaasjaks. Lisa sibul ja küüslauk tomatite hulka. Maitsesta vähekese suhkru, soola ja Cayenne´i pipraga. Lisa tüümianilehed ja jäta supp madalale kuumusele podisema kuni supi konsistents muutub paksemaks (mina keetsin pea 45 minutit).
Soovi korral serveeri suppi pruunistatud peekoni ja mozzarellakirssidega. Kõrvale head ciabattat või muud leiba. 

Retsept: Oma Maitse