Toorjuustu-kondenspiima purukook

Minule meenub purukoogiga kohe see klassikaline moositäidisega purukook. Siiski on purukoogi retseptide maailm ju nii lai ja mitmekesine. Kuigi ma viimasel ajal väga suur koogisõber ei ole, siis selle-eest ma lihtsalt naudin katsetada ja valmistada igasugu erinevaid kooke ja teisi magusaid küpsetisi. On ju põnev segada kokku miskit, mis ideeliselt su enda mõtetes on toimiv ning see ka siis reaalselt kohe koduköögis ära katsetada. Selle koogi puhul läks peas küpsenud mõte ja valminud kook väga õnnestunult kokku

Selles koogis on mõnus pähklit sisaldav purune kate, vahel aga kreemjas täidis, mis saavutatud tänu toorjuustu ja kondenspiima imeheale koostööle. Niisiis maitseb see küpsetis ülimalt hästi ning on minu arvates kõige parem jahtunult järgmisel päeval. Selleks ajaks on toorjuustutäidis koogis ilusti maitseid täiustanud.

Põhi:
180 g küpsiseid
180 g šokolaadimüslit
125 g võid
50 g meelepäraseid pähkleid, peeneks hakituna

Täidis:
400 g toasooja toorjuustu
0,5 sidrunikoor + -mahl
225 g kondenspiima
2 muna

Kate:
25 g (piima)šokolaadi, riivituna

Purusta küpsised peeneks puruks. Rösti müslit kergelt pannil umbes minutijagu, seejärel lisa võitükid ning puulabidaga korralikult segades, lase rasvainel müslisse sulada. Lisa segades juurde küpsispuru. Tõsta segu pliidilt ning laota pool segust küpsetuspaberga kaetud koogivormi (24×15 cm). Järelejäänud segule lisa juurde hakitud pähklid.

Sega täidise komponendid omavahel ning vala vormi. Raputa peale ülejäänud müslisegu ning küpseta 160 kraadi juures 40-50 minutit. Kohe peale koogi ahjust võtmist raputa peale riivitud šokolaad.