Toorjuustutäidisega kodune õunakook

Õunakoogid vist küpsevad hetkel kõikide kodude ahjudes, sest õunte küllus annab igal sammul tunda. Pärnus on muidugi eriti armas see, et nii paljud inimesed on oma aia taha kastiga õunu jätnud koos pisikese palun-võtta-niisama sildikesega. Nii saavad ka need õunahooajast rõõmu tunda, kel koduaeda õunapuudega ei ole. Minul on õuntega varustajaid rohkesti ning seetõttu olen valmistanud rohkelt mitmesuguseid küpsetisi. Õunamoosid on ka juba purki pistetud ning talve ootamas.
Paar päeva tagasi küpsetasin üht eriti mõnusat õunakooki, mille täidises laiutab pisut toorjuustu. Õunad teevad koogi mahlaseks, kuid toorjuust teeb selle küpsetise kohe äärmiselt mahlaseks. Niisiis on tegemist ühe mõnusa koduse koogiga, mida soovitan kindlasti proovida. Eriti hea on selle koogi puhul veel see, et kook muutub seistes üha mahlasemaks, mistõttu on see kõige maitsvam järgmisel või ülejärgmisel päeval.
5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 dl toiduõli
2 sl sidrunist pressitud mahla
4 muna
ca 5-7 õuna
0,25 tl kaneeli
100 g India pähkleid, hakituna

 

Täidis:
200 g toorjuustu, toasooja
2 sl suhkrut
Sega kuivained omavahel, lisa õli ja sidrunimahl ning sega ühtlaseks. Seejärel lisa ükshaaval juurde munad, segades iga muna lisamise järel. Täidise valmistamiseks sega toorjuust suhkuga ning lisa 1 sl koogitainast toorjuustusegusse, sega.
Seejärel koori ja tükelda õunad ning lisa koos kaneeli ja pähklitega koogitaignasse, sega. Laota pool tainast küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse (Ø24cm) koogivormi. Selle peale pane toorjuustusegu ning sega lusikaga pisut ka tainasse. Seejärel laota peale ülejäänud tainas ning küpseta 175 kraadi juures 1 tund.