Troopiline krõbe hommikumüsli

Ja ongi peaaegu nädalavahetus jälle käes! Nädalavahetuse pikkades vabades hommikutes on minu meelest iseenesest juba midagi päikselist, isegi kui õuest vaatab vastu ilm, mis on kõike muud kui päikseline. Kas pole? Ja seda päikest saab alati ise juurde lisada rõõmsa meeleolu või ühe värvirohke, pika ja rikkaliku hommikusöögiga. Pakun täna teile välja ühe hommikusöögi variandi, mis on lisaks veel tervislik ja maitseb justkui kuum lõunamaine troopika – extra virgin kookosõliga krõbe müsli!

DSC_4222

Kookosõli iseenesest on juba kohutavalt tervislik – antibakteriaalsed omadused, tugevdab immuunsüsteemi, sisaldab palju E-vitamiini, aitab kaasa seedimisele ja vitamiinide imendumisele, ergutab kilpnäärme tööd, niisutab kuiva nahka, ravib päiksepõletust, ennetab kortse, võitleb vananemise vastu jne. Aga kvaliteetne extra virgin kookosõli on veel oh-kui-palju muud, kui kõik need kasulikud omadused. Sellel on sügav magus kookose aroom ja maitse, mis on juskui loodud dessertidesse! Nii et kui võimalik, siis soovitan müsli valmistamisel kasutada kindlasti just extra virgin kookosõli!

  • Vaja läheb:
  • ca 400g kaerahelbeid
  • 5 spl extra virgin kookosõli
  • 5 spl mett
  • peoga erinevaid seemneid
  • 2 peotäit hakitud Kreeka pähkleid
  • 1 peotäis poolitatud mandleid
  • soovi korral 1 spl pruuni suhkrut
  • soovi korral rosinaid või kuivatatud puuvilju

 

DSC_4211

Tee nii:
Pane suurde kaussi kaerahelbed, kookosõli (toatemperatuuril, siis on see vedel), mesi, seemned, pähklid ja mandlid, lisa pruun suhkur, kui oled magusama müsli sõber. Sega kõik korralikult läbi. Kuumuta ahi 150 kraadini ja kata ahjupann küpsetuspaberiga. Laota kaerahelbesegu pannile ühtlase kihina ja rösti seda ahjus ca 20 minutit, segades vahepeal 1-2 korda, kuni müsli on ilus kuldpruun ja krõbe. Kui soovid, sega juurde rosinad ja kuivatatud puuviljad.

Meile maitses hästi Kreeka jogurti, mango ja vaarikatega!

Hoia õhukindlas purgis kuni kõik saab otsa. :)

Päikselist nädalavahetust teile!