Vaarika ja astelpaju unistus krõbeda beseega

Teada ja tuntud fakt, et mina saa kuidagi ilma vaarikateta. No need marjad kohe on ühe perfektse magustoidu alustalaks. Nutikad perenaised on astelpajud ja vaarikad sügavkülma pannud, teised peavad naabri käest laenama minema või sammud poodi seadma. Nendest kahest valmib just selline kihiline magustoit, mis pakub sügist kosutust, vitamiine pimeduse vastu ning muidugi naeratust näole- kolm ühes dessert! Ja loomulikult on sellised kihilised magustoidud imelihtsad ning toovad pealekauba ka kaunid suvemälestused mõtetesse uitama. Head maiustamist, kallid lugejad!
Vaja läheb (4-le) :
  • 100 g valget šokolaadi
  • 3 dl vahukoort
  • 200 g toorjuustu
  • 2 dl astelpajusid (sobivad ka külmutatud)
  • 200 g vaarikaid (sobivad ka külmutatud)
  • Peotäis beseeküpsiseid
  • Kaunistamiseks marju
1. Sulata vesivannil valge šokolaad. Vahusta koor, sega hulka toorjuus, viimasena lisa sulatatud šokolaad.
2. Tambi kahlviga astelpajud katki. Sega 1/3 kreemi hulka astelpajud ning ülejäänud 2/3 hulka vaarikad (külmutatud marjad eelnevalt sulatada).
3. Täida pokaalid kõigepealt vaarikakreemiga, seejärel astelpajukreemiga ning viimaks taas vaarikakreemiga.
4. Pudista iga magustoidu peale beseeküpsise tükke, kaunista meelepäraste marjadega.
5. Magustoitu võib serveerida kohe, kuid võib lasta enne ka külmkapis kuni 6 h seista (sellisel juhul pudista beseeküpsised vahetult enne serveerimist peale, et need külmkapis pehmeks ei tõmbuks)!