Vahuveinitarretis maasikatega

vahuveinitarretis maasikatega

Suvi, maasikad ja vahuvein – kas ei kõla see mitte täiusliku triona. Kõik need kolm ongi peidetud sellesse värskendavasse, kergelt joovastavasse desserti, mis mu meelest sobib igati hästi lõpetama ükskõik millist suvist grilli- või aiapidu.
Minu tarretised valmisid seekord Zonini Prosecco võluval kaasabil. Tuleb tunnistada, et oma puuviljase, lillelise ja mahlaka aroomiga sobib ta maasikatega lihtsalt imeliselt. Muide, Zonini perekond toodab veini juba 19. sajandi algusest ning nende käes on hetkel Itaalia suurimaid Prosecco viinamarjaistandusi omava veinitootja austav tiitel.

Tarretise tegemiseks on tarvis vaid vahuveini, maasikaid, suhkrusiirupit ja želatiini. Varu tardumiseks vähemalt 4 tundi aega.

Vahuveinitarretis maasikatega
8 portsjonit

300 g hästi magusaid maasikaid
0,5 l proseccot
1 dl heledat suhkrusiirupit
6 želatiinilehte

Tükelda maasikad üsna väikesteks tükkideks. Leota želatiinilehti külma veega kaetult 10 minutit. Kuumuta väikeses potikeses u 1 dl proseccot. Vääna pehmeks muutunud želatiinilehed käe vahel kuivemaks ning sulata nad segades kuumas proseccos. Ära keema lase!
Sega hulka suhkrusiirup. Lase segul veidike jahtuda ning vala sooja segu hulka pidevalt segades segades ülejäänud prosecco.
Jaota maasikatükid 8-sse pokaali või muusse serveerimisnõusse. Vala peale proseccosegu. Lase külkapis vähemalt 4 tundi tarduda.

Ja kui tõepoolest pole kohe üldse viitsimist ega tahtmist tarretisega jännata (ehkki see on ausõna lihtsamast lihtsam!), siis allolev foto illustreerib tõenäoliselt piisavalt hästi seda, kuidas pokaal vahuveini, kaaslaseks maasikad, muudavad iga hetke säravaks.

NB! Lastele loomulikult see tarretis ei ole sobilik. Et nemad mõnusast magustoidust ilma ei jääks , võiks neile eraldi portsud valmistada mõne meelepärase limonaadiga.
Postitus valmis koostöös Zonin Proseccoga.