Valge shokolaadi ja parapähkliküpsised


Sain mõned aastad tagasi jõuludeks omale “Kuldse šokolaadiraamatu” ja polnud sealt ühtegi asja veel teinud, mis siis et paljud asjad on sealt ära märgitud. Täna siis otsustasin, et teen neid küpsiseid, väga lihtne teha ja väga mõnusa maitsega ja minu pretensioonika M-u poolt ka heaks kiidetud

200 g nisujahu
125 g valget šokolaadi
100 g parapähkleid
0,5 tl soodat
140 g võid
140 g pruuni suhkrut
1 suur muna
1 tl vanillisuhkur
näpuotsa täis soola

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sõelu keskmise suurusega kaussi jahu, sooda ja näputotsatäis soola. Klopi suures kausis mikseriga või ja suhkur kreemjaks, lisa muna ja vanillisuhkr ning vahusta heledaks vahuks. Lisa kuivained, jämedalt hakitud šokolaad ja peenelt hakitud parapähklid. Pane kõrvale u 30 pähklit, hiljem kaunistuseks. Veereta tainast kreeka pähkli suurused pallid, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 5 cm vahedega. Vajuta lömmi ja pane igale pallile pähkel peale. Küpseta 10-12 minutit või kuni küpsis pealt kuldne. Lase küpsistel täielikult jahtuda