Valge šokolaadi muffinid

Kas teil on ka kogemusi sellega, et laste maitseeelistustest arusaamine on teinekord tõeline raketiteadus? Üldiselt mida lihtsam, seda parem, onju. Mida vähem lisandeid, seda parem ka. Aga vahel suudavad nad ikka tõeliselt üllatada ka. Näiteks sellega, et kiidavad taevani kikerherneid, mis pole isegi  veel piisavalt pehmeks keenud. :) Samuti armastavad nad näksida kassi krõbinaid (!!!) Arvasin, et minu laps on ainuke, kellel see salaihalus, aga alles hiljuti tuli välja, et sugugi mitte, ka suured lapsed teevad nii! No mis asi see on… :D Mina olen ikka pabistanud, et “ära söö, sul hakkab kõht valutama jne…” Aga olen sellest loobunud nüüd. Kui ikka suur laps ka nii teeb – ju siis on hea ja vahel vaja. Kõigest ei peagi aru saama. ;)
Aga täna pakun välja ikkagi ühe väga kindla peale mineva retsepti, arvestades laste soove – eriti, mis puudutab pidulaua valikuid.

12 tk

12 paberist muffinivormi
3 muna
115 g taluvõid (lase toatemperatuuril pehmeneda)
100 g suhkrut (soovi korral toorsuhkrut või muud tervislikumat suhkrut!)
1,25 dl piima
190 g sõelutud nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut või -ekstrakti
80 g valget šokolaadi
Eelsoojenda ahi kuni 160 kraadini. Aseta muffinipanni õõnsustesse valmis paberist muffinivormid. Klopi munad kergelt lahti, lisa pehme või ja suhkur ning klopi või mikserda, kuni segu on hele ja kohev.
Lisa piim, küpsetuspulbriga segatud jahu, vanilje ning sega korralikult ühtlaseks. Sulata šokolaad ettevaatlikult kuumal veevannil (aseta kauss šokolaaditükkidega kuuma veeauru kohale, ära vett päris keema lase ning jälgi, et kauss kataks piisavalt tihedalt veega kastruli – vastasel juhul võib veeaur sattuda šokolaadi sisse ja muuta segu tükiliseks).
Jahuta šokolaadi veidi ja vala siis ka see segu hulka. Klopi või mikserda madalal kiirusel ühtlaseks.
Jaga tainas vormidesse ning küpseta ahju keskosas 20 min või rohkem, kui tunned, et see on vajalik. Jahuta pärast ahjust välja võtmist koos vormiga restil, mõne aja pärast tõsta pabervormid ahjuvormist välja ning aseta veel restile jahtuma.
Kui muffinid seisavad niisama ja ootavad söömist, siis on need parem rätikuga kinni katta, et nad pealt väga kõvaks ei läheks. Samas – isegi kui see juhtub, ei kannata maitseomadused sugugi.
Täiskasvanute jaoks vihje: eriti maitsvad on need kohvi sisse kastetuna ;), lapsed saavad sama teha näiteks piimaga.
Kui sööjate sihtgrupp oomulikult võib soovi korral lisada muffinite sisse näiteks marju või peale pritsida / tõsta mütsiks kohupiima-vahukoore tupsu!