Valge šokolaadi„blondid“

“blonde” ei ole ma enne teinud, kuniks tekkis vajadus saada sellist näpu vahelt söödavat magusalaksu. Ma otseloomulikult pidin natuke muutma kõike & lõpuks, vaadates seda suhkru ja valge shokolaadi kogust, äsasin sisse ka hapusid marju. Vox populi jagunes kaheks – väga hea või natuke hapu. Aga ilmselt päris üksinda seda ilma marjadeta varianti ära ei söö, niiet tehke siit omad järeldused.
  • 200 gr suhkrut
  • 4 muna
  • 200 gr sulatet võid
  • näpuotsatäis soola
  • 200 gr jahu
  • 200 gr valget shokolaadi
marju – mul olid vaarikad, astelpajud & veel ühed imetabased, mille nime ma olen ära unustanud, ja naabrinaise käest ülepäeva uuesti küsin, et juba piinlik hakkab, aga mis on nagu tume tikker, aga näeb välja nagu väljaveninud must sõstar (enam selgemalt ilmselt ei saa)

sulata või. Vahusta munad suhkru ja soolaga. Sega sulavõi jaokaupa munasegusse. Sõelu sisse jahu ja sega läbi. Tükelda valge shokolaad, sega see ka taignasse. Mina tegin selle vea, et segasin marjad ka läbi, mis rikkus ilusa valge taigna ära, teinekord valaks taigna enne vormi ja marjad peale, siis jääb esteetilisem (mitte et see maitset rikuks). Vormiks sobib u A4 suurune neljakandiline. Küpseta 180 kraadil u pool tundi. Lase jahtuda.