Vanaema rabarberi-purukook

kui ma otsisin plaadikoogi retsepti, mida puhkuse alguse puhul tööle viia, siis ma jõudsin läbi mitme lingi vana hea “100 koogini”. mis seal ikka. kook sai kiita. teeme veel!

kate

  • 700 gr kuni kilo rabarbareid
  • 0.75 dl suhkrut
  • kaneeli

taigen

  • 200 gr võid
  • 1.5 dl suhkrut
  • 3.5 + 0.5 dl nisujahu
  • 2 tl kardemoni;)

koori ja tükelda rabarner. moodusta võist, suhkrust, kardemonist ja 3.5 dl jahust puru. pane küpsetuspaber vormi põhja, et kook ei lekiks, sinna vala pool purust, siis rabarber, suhkur, ja kui tundub, siis kaneeli ka. lisa allesjäänud purule veel 0.5 dl jahu, sega läbi, ja raputa rabarberitele. küpseta 180 kraadil u kolmveerand tundi kuniks pealt kuldpruun.