Vanilje-panna cotta + sidrunimaitseline toorjuustukreem

Minu esimene panna cotta katsetus mille võib igati õnnestunuks lugeda. Valmistamises midagi kontimurdvalt rasket pole, nagu tavaline tarretis aga vedelikuks on rõõsk koore ja kohvi koore segu.
Kuigi ma eriti tarretiste usku pole siis selle itaallaste väljamõeldise eest võtan küll mütsi maha.
Tegelikult selle desserdi puhul oleks puhtalt panna cottast ja maasika toormoosist piisanud aga kui juba katsetamiseks läks siis tegin sidrunimaitselise toorjuustukreemi lisandina juurde.
Nii, et kaks ühe hoobiga!

Retsept: 4 väikest brüleevormi

400 ml rõõska koort 35%
100 ml piima 3,5%
3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkurt
2 tl zelantiinipulbrit

Valmistamine:

  1. Lisa keedupotti rõõsk koor, piim ja suhkrud, kuumuta kuni suhkur on sulanud.
  2. Valmista ette želatiin oma pakendil oleva juhise järgi. Sega želatiin koore-piima segusse ja sega kuni želatiin on täielikult segunenud.
  3. Eemalda pott tulelt ja jaota võrdselt nelja brüleevormi.
  4. Aseta vormid külmkappi 3 tunniks.

Sidrunimaitseline toorjuustukreem

150 g toojuustu
75 ml rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut
1 tl sidrunimahla
2 spl suhkrut

Valmistamine:

  1. Sega toorjuust, mõlemad suhkrud ja sidrunimahl kokku.
  2. Vahusta vahukoor ja sega maitsestatud toorjuustu massiga kokku.
  3. Vormi kahe supilusikaga toorjuusukreemi kujukesed.
  4. Serveeri koos panna cottaga ja maasika toormoosi ning šokolaadilaastudega

Panna cotta vormist eemaldamiseks, lõika ääred vormi küljest noaga lahti ja kummuta taldrikule. Kui põhi on liiga kõvasti vormi küljes kinni siis võid vormi põhja kuuma vette ka mõneks kümneks sekundiks, esialgu 10 sekundiks kui sellest ei piisa siis kauem.