Võrratu bataadikook

Sellised “suvised ilmad”, nagu preagu õues valitsevad, lausa kutsuvad kööki küpsetama miskit head. Minu ammuste lemmikute hulka kuulub üks võrratult mahlane bataadikook, mille retsept püsib mul juba ammu võimukalt retseptivihiku vahel. Ma olen kindel, et on üsna sobiv aeg ka see siia lisada:) Positiivsete omadustena võib välja tuua selle koogi lihtsa valmistusviisi, mahlasuse ja hea maitse. Negatiivse poole pealt selle, et küpsetis saab tihtipeale liiga kiirelt otsa. Kuna see retsept talub muudatusi üsna hästi, siis tihtipeale olengi selle koogi ka vastavalt vajadustele endale sobivaks timminud. Kui soovite, võite nisujahu asendada tatrajahuga ning odrajahu riisijahuga, nii saate täiesti gluteenivaba koogi!
Katteks olen sellele koogile teinud parasjagu selle, mida sobivat kodus leidub. Selle koogi võite ka lihtsalt ilma igasuguse katteta serveerida, kuid suurepärane jääb see kook, kui sellele peale panna karamellikaste koos pähklitega;)
…. lähen nüüd keedan endale tassi kuuma teed ja mässin end sooja teki sisse;)

2 muna
2 dl suhkrut
100 g võid, sulatatuna
2 dl odrajahu
2 dl nisujahu2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut 0,5 tl kaneeli
75 g toorjuustu, toasooja
500 g bataati
50 g metspähkleid

Kate:
25 g metspähkleid
1 tops (150g) karamelliga toorjuustukreemi, toasooja (Farmi)

Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa sulatatud või ning omavahel kokkusegatud kuivained. Sega ning seejärel lisa segades juurde toorjuust. Kõige lõpuks lisa tainasse riivitud bataat ja peeneks hakitud metspähklid. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi (18x23cm) ning küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit.

Katte valmistamiseks haki pähklid ning rösti kuival pannil kergelt läbi. Lisa juurde toorjuust ning sega korralikult, kuni see pehmeneb. Kata kook kuuma seguga.