Vürtsikas kõrvitsasupp

Toidufoto koolitusel Kaie Mei juhendamisel valmistatud vürtsikas kõrvitsasupp, kus särtsu lisavad ingver ja tšilli. Kookospiim muudab supi mõnusalt kreemjaks.
Vürtsikas kõrvitsasupp
  • 6 kuni 8-le sööjale
  • 1 kg kõrvisat
  • 3-4 kartulit
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 spl õli
  • ca 2-3 cm jupp ingverit
  • 0,5 värske tšillikauna
  • 500 ml vett
  • 500 ml kookospiima
serveerimiseks röstitud kõrvitsaseemneid ja balsamico´t
Tükelda kõrvits ja kartulid, haki sibul. Kuumuta potis õli ja hauta sibul klaasjaks. Lisa purustatud küüslauguküüned, tükeldatud ingver ja tšillikaun ning prae kergelt läbi. Lisa kõrvitsa- ja kartulikuubikud ning 1-2 klaasi vett. Hauta kuni kõrvits ja kartul on pehmed, vajadusel lisa vett.
Kui kõrvits on pehme, püreesta supp saumikseriga, lisades järk-järgult juurde kookospiima. Vajadusel maitsesta soola-pipraga.
Serveeri röstitud kõrvitsaseemnete ja balsamico-kastmega, kõrvale paku krõbedat saia.