Ahjuõunatort (gluteenivaba)
http://www.taimetoit.ee/2016/03/ahjuounatort-gluteenivaba.html
Need ahjuõunad, mis ma selle tordi jaoks küpsetasin, olid nii erakordselt head, et väärivad juba eraldi retsepti. Tõeliselt raske oli neid mitte kohe ära süüa. Aga kui suhkrused ja kaneelised ahjuõunad segada kreemja ja rammusa kookosvahukoorega ning kogu see väärt kraam panna gluteenivaba tordi peale koos hakitud kreeka pähklitega? Ja kui see gluteenivaba kook ei nõua ühtegi kallist ega raskesti leitavat koostisainet? Minu arust kõlab imeliselt. Ja seda ta ongi!
See tort on nii luksuslik, kreemjas ja puuviljane, aga ometi nii lihtsalt valmistatav. Kook nõuab lihtsalt natuke aega, et saaks külmikus taheneda. Nii-et parim on see valmis teha eelmisel õhtul. Kujuta ette näiteks külluslikku hilist pühapäeva hommikusööki selle tordiga. Või ükskõik millist hommiku-, lõuna- või õhtusööki ükskõik millisel nädalapäeval. See tort maitseb hästi igal ajal ja aastaringselt. Millegipärast kipun arvama, et eriti hea oleks seda ka kevadpühadel serveerida. Magusat küpsetamist ja andke teada, kuidas maitses :)