Ahjus kuivatatud tomatid
Täna on suvi poole peal. Blogides valitseb mõnusalt vaikne hapukurgihooaeg. Nii ka siin. Blogimine teadupärast hõlmab eneses parasjagu arvuti taga istutud aega, aga suvel lihtsalt ei raatsi seda aega kohe kuidagi muude tegemiste arvelt varastada. Lapsed on koolidest-lasteaiast kodus ja elame maal. Kasvatame köögivilju ja lilli, käime metsas ja mere ääres. Tööd peab ikka ka tegema ja mõned päevad nädalas mööduvad hommikust õhtuni süüa tehes, samal ajal retsepte üles kribades ja pildistades. Sellest kõigest aga on veel vara rääkida, tulemusi saa näha alles sügisel ja talvel… Aga sellistel tööpäevadel on mul lausa hea meel, et ilm on selline nagu ta on – ei mingit kripeldamist päikesest ega kuumusest ilmajäämise pärast.
Teine põhjus, miks suviti vähem blogin, on kindlasti see, et nagu polegi õieti millestki kirjutada:) Olen varem vist juba siin kusagil märkinud, et mis sest värskest kartulist, kukeseenekastmest ja peenralt nopitud maasikatest ikka blogida – aga see maitsebki just praegu ju täiesti taevalikult! Noored õrnad peedid, magusad naerid ja porgandid, krõmpsud kurgid ja kasvuhoonelõhnalised tomatid on kõige nauditavamad just nii nagu nad on – ilma liigse surkimise, keetmise-küpsetamise, miksimise ja maitsetsamiseta. Ja seda parimast parimat toorainet jagub tegelikult värskena ju nii lühikeseks ajaks… Nii et kogu aur lähebki lihtsalt kõige värske nautimisele ja selle maitsemällu salvestamisele. Et pikkadel sombustel talveõhtutel meelde tuletada ja taas ootele jääda.
Aga neist tomatitest kohe peab kirjutama.