Apelsin ja granadill mesise kreemiga

Kohvrid koos ja olengi jälle saareriigis tagasi. Need 4 nädalat möödusid loomulikult liiga kiiresti ja enne kui arugi sain, olin jälle õhku tõusmas, kohver täis leiba,tatart ja kodumaist juustu. Sel korral ei mingit ootusärevust, sest ees ootab ju kõik tuttav. On aeg oma teadmiseid koolis taaskord proovile panna ning kõike uut ja huvitavat kahe kõrva vahele talletada. Mina igal juhul olen põnevil, mida uus semester toob, kuigi veel rohkem erutab mind mõte jälle koju tulemisest. Ei tea, kas asi on minus, et ma kohe ei taha oma energiat kulutada selle peale, et tunda end võõral maal koduselt või olen ma üks nendest,  kes ei suuda ilma pere ja lähedasteta eksisteerida. Pean silmas nende füüsilist kohalolekut. Ning loomulikult ei oska ma endale harjumuspärase keskkonnata toimida. Viia merelaps keset suurlinna elama, siis pole ju ime, et lennujaama jõudes oli mu käekott rannast korjatud kive täis, õnneks turvamees selle peale viltu ei vaadanud. 
Ma ei hakka suurt aastakokkuvõtet kirjutama, ega ka uutest  plaanidest pajatama. 2013. aasta võib kokku võtta ühe sõnaga- magus, ning 2014. aasta tuleb veelgi magusam, seda ma Teile luban! Aastat alustan lihtsa troopilise mekiga magustoiduga, mis valmib kibekiirelt ning kaob ka kõhtudesse sama kiiresti. Apelsin ja granadill sobivad imehästi kokku, üks veidi hapukam, teine aga magusam. Meil tegi magustoit sombuse õhtu küll päris särtsakaks. Kreeka jogurtit kasutades jääb magustoit parajalt mahe ning suhkru asemel annab magusust mesi. India pähklid ja mandlilaastud annavad juurde mõnusat krõmpsuvat tekstuuri. 
 
Soovime Teile edukat ning magusat uut aastat!
 
Vaja läheb (4-le):
  • 2 dl vahukoort
  • 200 g Kreeka Jogurtit
  • 2 spl mett
  • 1 apelsin
  • Peotäis purustatud India pähkleid
  • Peotäis mandlilaaste
  • 4 granadilli
1. Rösti pannil kergelt pähklid ja mandlilaastud, jäta jahtuma.
2. Vahusta koor, sega hulka jogurt ja mesi. Jaga kreem kaheks.
3.Aseta üks osa kreemist külmkappi. Koori apelsin, püreesta viljaliha ja sega teise osa kreemi sisse.
4. Poolita granadillid. Serveerimisel aseta pokaali põhja meekreemi, seejärel laota peale mandlilaaste ja India pähkli puru, seejärel pane peale apelsinikreemi ning igasse pokaali poole granadilli sisu. Seejärel jätka samamoodi, alustades taas meekreemist.
5. Serveeri kohe või aseta paariks tunniks külmkappi.