Apelsini-piparkoogid
http://liisil.blogspot.com/2013/12/apelsini-piparkoogid.html
Hommikul ärgates sadas väljas ilusat tihedat lund ja üsna pea oli maa kaetud valge vaibaga. Nii ilus – tõeline jõulupüha! Kahjuks üsna pea aga asendus kõik see ilu lörtsi ja vihmaga ning hetkel on väljas pilkane pimedus ja akna peal rabistab vihma.
Sellest hoolimata on toas kaunis pühademeeleolu ja küpsetasime esimesed piparkoogid.
Sellest hoolimata on toas kaunis pühademeeleolu ja küpsetasime esimesed piparkoogid.
Kaunist esimest adventi!
Kogus: ca 1,5 kg tainast
- 2 apelsini mahl ja koor
- 250 g suhkrusiirupit
- 150 g suhkrut
- 2 tl jahvatatud kaneeli
- 2 tl jahvatatud kardemoni
- 1 tl jahvatatud nelki
- 0,5 tl ingveripulbrit
- 250 g võid
- 2 muna
- 600 g nisujahu
- 2 tl söögisoodat
Kuumuta potis apelsinimahl ja -koor, siirup, suhkur ja jahvatatud vürtsid kuni keemiseni. Tõsta pott tulelt, lisa tükeldatud või. Sega kuni või on sulanud ja lase veidi jahtuda.
Lisa pidevalt segades juurde munad.
Lisa järk-järgult juurde söögisoodaga segatud jahu.
Paki tainas kilesse ja tõsta vähemalt järgmise päevani külmkappi tahenema.
Rulli tainas jahusel laual õhukeseks, lõika vormidega kujundid. Tõsta kujundid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 6-8 minutit.
Algretsept: Nami-Nami