Aprikoosi juustukook
http://silgudritta.wordpress.com/2012/01/25/aprikoosi-juustukook/
Vaja läheb:
- u 150 g küpsiseid (digestive või tavalisi)
- 75 g võid
- 400 g toorjuustu
- 250 g kondenspiima
- 250 g aprikoose (konservi)
Purusta küpsised köögikombainis. Sulata või ja sega küpsisepuruga läbi. Suru segu 24 cm lahtikäiva küpsetusvormi põhja (küpsetusvorm kata küpsetuspaberiga ja ääred määri võiga).
Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust, lisa ükshaaval munad ja kondenspiim. Tükelda aprikoosid väiksemaks ja lisa toorjuustusegule. Vala segu vormi. Küpseta 160 kraadises ahjus 1 tund. Juustukook armastab küpseda tavapärasest niiskemas keskkonnas, mistõttu aseta küpsetamise ajaks ahju ka veega täidetud anum. Lase koogil esmalt ahjus jahtuda (lülita ahi välja ja jäta uks paokile) ning pärast toatemperatuurini tahenemist hoia kooki külmkapis.
Filed under: Magusad küpsetised