Arbuusikarri (matira curry)
http://laualamp.wordpress.com/2014/06/26/arbuusikarri-matira-curry/
Vaatamata veres vemmeldavale patriotismile otsustas minu sisemine talupoja mõistusega eestlane ka sel jaanipäeval loobuda paduvihmas grilli kõrval seismise rahvuspordist ning trotsis külmarekordeid hoopis soojendavate karridega. Esimene oli väga hea, selline harju-keskmine karri “lamba korma pilaf” (lk 60 raamatust 50 imelist India karrit) ning teine ka väga hea aga oma erilisuse tõttu veidi rohkem märkimistvääriv arbuusikarri (lk 135 raamatust 50 imelist India karrit).
- 1/4 suur arbuusi (ei tohiks selline väga jahune või lödi olla, võib olla kui teinekord juhtub arbuusiost natuke untsu minema siis see kergelt kurgimaitseline “toores” arbuus võiks samuti täitsa sobida)
- 1 1/2 tl punase tšilli pulbrit
- näpuotsatäis kurkumipulbrit
- 1/2 tl koriandripulbrit
- 1 tl küüslaugupüreed
- soola
- 2 sl õli
- 1/4 tl vürtsköömneid
- suhkrut maitsejärgi (soovikorral)
- 2-3 tl laimimahla
- Lõika arbuus lahti ja kui on, siis eemalda seemned. Tükelda 4cm tükkideks (mul olid vist veidi vähem kui 4 cm x 4 cm)
- Püreesta klaasitäis arbuusitükke blenderis või saumikseriga
- Lisa selle tšilli-, kurkumi- ja koriandripulber, küüslaugupüree ja maitse järgi soola
- Kuumuta vokis õli, lisa vürtsköömned ja 20 sek jooksul arbuusipüree
- Vähenda kuumust ja keeda u 5 min (vedelik võiks nii kolmandiku võrra väheneda)
- Lisa suhkur (kui kasutad), laimimahl ja keeda veel 1 min.
- Lisa suured arbuusitükid, küpseta madalal kuumusel 3-4 min, segades (nii palju kui see võimalik on, ma lihtsalt nihutasin tükke tangidega ja võttis teine ka veidi rohkem aega vist). Igaljuhul peaks tükid kenasti vürtsiseguga kaetud saama.
Teie meele lahutamiseks
On mõnel alles hea elu
Ja puhur teeb sooja ja värki