Avokaado-šokolaadikreem

Paastuaeg kestab ja kergemad retseptid on hinnas.Lausa popiks on tõusnud kõiksugu toitumissoovitused. Ikka ja jälle esineb mõni vana tuttav seltskonnas avaldusga, et tema jaoks on nüüd nisujahu, suhkur, piim või liha kuulutatud tabuks. Mitte et siin blogis nüüd karm paast käimas oleks, aga eks ma ikka natuke proovin läbisegi kõiksugu kergemaid toitumissoovitusi. Vahel läheb endal ka segamini, milline neist mul parajasti käsil on. Ja eks need murdumishetked on ka kiired tulema ning teinekord kiusab kohutav magusaisu. Selleks puhuks on mul varuks selline imekreem, maitseb jumalik, tundub siidine ja viib keele alla. Paastudes pole vaja naudingutest loobuda.
  • 1 hästi küps avokaado
  • 3 datlit
  • 3 sl naturaalset kakaopulbrit
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 40 ml (mandli)piima
  • 1 sl tahiinipastat (soovi korral)
  • (külmutatud) vaarikaid ja piparmündilehti
Sulata šokolaad vesivannil ja lase pisut jahtuda. Soojenda piim kuni kehatemperatuurini.
Lõika avokaado pooleks ja eemalda kivi. Kraabi avokaado sisu lusika abil koorest välja.
Pane kõik ained purustajasse või püreeri sausegurit kasutades ühtlaseks kreemiks.
Serveerimisel kata vaarikatega kausi põhi ja tõsta kreem marjade peale, raputa mõned vaarikad peale.
Naudi ilma südametunnistuse piinadeta!
Ps. Kes karmimat paastu vajab võib šokolaadi panemata jätta, aga siis soovitan lisada pisut agaavisiirupit.