Avokaadomuna

Avokaados muna küpsetamine on juba tükk aega blogides, Pinterestis ja mujalgi ringi liikunud. Olgu selle maitsva, tervisliku, oma lihtsuses lausa geniaalse ja last but not least -praegu väga ajakohase suupiste valmistuskäik siiagi kirja pandud.
Enamasti on retseptides kasutatud kanamuna. Selleks, et kanamuna avokaadosse mahuks, ei piisa kindlasti mitte august, mis jääb seemne eemaldamisest. Süvendit tuleb kanamuna jaoks suuremaks uuristada. Lihtsam on mu meelest kasutada vutimuna, mis peaks kivist jäänud õnarusse ilusti ära mahtuma.
Nelja avokaadopooliku valmistamiseks vajad:
2 avokaadot
4 vutimuna
soola, pipart
soovi korral veel maitseaineid ja lisandeid: näiteks tšillihelbeid, cayenne’i pipart, riivitud parmesani, krõbedaks praetud peekonitükke, külmsuitsulõhe tükke, murulauku, tilli jne.
Poolita avokaadod pikkupidi. Eemalda kivi. Lõika avokaadopoolikute alt õhuke lõik koort ära, nii et avokaadod püsiksid ilusti otse ega vajuks viltu. Tõsta nad ahjuplaadile või -vormi. Löö igasse avokaadosse lahti üks vutimuna. Maitsesta soola ja pipraga. Küpeta 210 kraadi juures umbes 10 minutit või kuni muna on soovitud küpsusastmega.
Võta ahjust ja naudi kohe, kahvli või lusikaga lihtsalt koore seest süües. Kas hommikusöögiks või suupisteks või väikese vahepalana – kuidas iganes soovid. Võid juurde lisada veel midagi retseptis loetletud lisanditest ja maitseainetest. Siin pildil olev avokaadomuna sai seltsi veel tšillihelbeid ja murulauku.
RÕÕMSAID PÜHI!