Avokaadosalat prosciutto ja keedetud munaga
See retsept ilmus ka Naistelehes (06.01.16)
2 muna 2 peotäit rohelisi salatilehti
1 küps avokaado
4 suuremat viilu prosciutto sinki
musta pipart
Isetehtud majoneesikaste:
1 toasoe muna
näpuotsatäis soola
0,25 tl mett
1 tl mahedat sinepit
2 sl sidrunist pressitud mahla
ca 1,2 dl (oliivi)õli
Majoneesi valmistamiseks mikserda kausis 5 esimest komponenti, kuni segunemiseni. Seejärel lisa tasakesi juurde õli. Lõpptulemus peab jääma paksemapoolsem, kuid ära kindlasti üle vahusta!
Keeda mune keevas vees 6 minutit. Jaota salatilehed taldrikutele, selle peale jaota avokaado viljaliha. Piserda salat üle isetehtud majoneesiga. Laota peale prosciutto ning pane salatile keedetud muna, mida viiluta alles salati peal, kuna munakollane on seest vedel. Piserda soovi korral peale veel pisut majoneesi ning maitsesta musta piparaga.