Bakewell tart rabarberiga
http://davahtaresidence.blogspot.com/2016/05/bakwell-tart-kupsetet-rabarbritega.html
bakewell tart on soooooo english, et enam english ilmselt olla ei saa. ja vaarikamoosiga, mm! et seda erandkorras lubati küpsetet rabarbaritega teha, oli nii oluline, et vajas suisa järeletegemist…
500 gr rabarberit
200 gr suhkrut
1 väike apelsin, kust saab 2 spl mahla
1 väike (300 gr) pakk muretainast
150 gr toasooja võid
100 gr jahvatet mandleid
2 muna
1 vanillikaun, sisu välja kraabitud
1 tl küpsetuspulbrit
Pool tl soola
50 gr jahu
Pane ahi 180 kraadile sooja. Tükelda rabarber, raputa peale 50 gr suhkrust ja 2 spl apelsinimahla ja rösti 20 min, lase jahtuda. Suru taigen 20 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele, lase külmas paarkümmend minutit taheneda. Pane küpsetuspaber vahele ja „herned“ peale, küpseta põhja nii 15 minutit ja ilma u 10 minutit. Võta rabarber siirupist välja, pool pudrusta ja laota eelküpsetatud taignale. Vahusta ülejäänud suhkur, munad, sool, jahu, küpsetuspulber, vanillikauna sisu ja mandljahu kuniks moodustub kreem. Tõmba see röstitud rabarbarite peale, lisa ülejäänud rabarberid, soovi korral 1 spl suhkrut ja peotäis mandlilaaste. Küpseta u 45 minutit. Serveeri leigena.