Baklažaan vürtsikas küüslaugukastmes
Kogus: 6-le inimesele
600 g suuri baklažaanitükke
2-3 sl õli
6-7 küüslauguküünt
2 kuhjaga sl peeneks hakitud ingverit
2 sl kuivatatud tšillihelbeid
100 g india pähkleid
150 g viilutatud brokoliõisikuid
150 g viilutatud šampinjone
½ tl soola
240 ml kuuma vett
2 väikese kuhjaga sl maisitärklist
480 ml külma vett
6 sl sojakastet või tamarit
½ sl õunaäädikat või valge veini äädikat
+ keedetud riisi või riisinuudleid ja värsket koriandrit serveerimiseks
Valmistamine:
Auruta baklažaanitükke 15 minutit. Mina kasutasin tavalist metallsõela ja laiemat potti (vaata ülemist fotot). Lihtsalt vala poti põhja natuke vett, lisa metallsõel (nii-et see vaevu vett puudutab), sõela sisse baklažaanitükid ja kõige peale potikaas. Lase keskmisel kuumusel podiseda, kuni baklažaan kõvasti massi kaotanud. Vahepeal kontrolli ja lisa vajadusel vett juurde.
Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa peeneks hakitud küüslauguküüned ja ingver. Prae minutike. Lisa tšillihelbed ja india pähklid. Prae minut-paar. Lisa brokoliviilud, šampinjoniviilud ja sool. Sega ja prae minut. Lisa kuum vesi. Lase podiseda, kuni baklažaan on valmis.
Vahepeal võta kauss ja vispelda seal maisitärklis vee, sojakastme ja äädikaga läbi. Jäta korraks kõrvale. Lisa aurutatud baklažaanitükid pannile. Sega. Lisa kaste ja sega veel. Lase mõni minut podiseda. Kaste pakseneb ja tumeneb tunduvalt. Eemalda kuumus. Serveeri keedetud riisi või riisinuudlitega ja soovi korral värske koriandriga.