Baklažaani rollmops
Liiga kaua on möödunud minu viimasest retseptist. Pean mainima, et juulikuu oli minu jaoks väga sündmusterikas ja kahjuks mitte meeldivas võtmes. Nimelt sattusin ma lausa haiglasse, kust minult üks igavene masuurikas nimega pimesool välja opereeriti. Ei pea vist mainima, et sellise kuumaga ja üldse haiglas olla, eriti veel nädal peale oppi, ei olnud meeldiv. Nii-et kui sul veel pimesool alles on ja sul kõht ikka terve päev hirmsasti valutab ja lõpus paremat põlve üles tõstes paremal all kõhus valus on, siis tasub otsejoones kiirabi kutsuda või haiglasse minna! Aga nüüd olen juba kosunud, taas inimeseks saanud ja ootan suure põnevusega oma uue magustoiduraamatu ilmumist!
Senikaua aga pakun teile ühe uue võrratu soolase ampsu. Vanasti olin ma suur rollmopsi fänn. Mõnus rasvane amps leival oli tihti kiireks näljakustutuseks. Vegan maailmast on mul silma jäänud, et baklažaan on uus kala, nii-et otsustasin oma vanale lemmikule uue taimse võimaluse anda. Ma olin ausalt öeldes täiesti hämmingus, kui ma hommikul seda sama rollmopsi leiva peal proovisin. Rull oli öö jooksul ilusti tugevalt kinni jäänud ning marinaad oli võrratult sisse imbunud. See kõik oli välimuselt ja maitselt lausa hirmuäratavalt identne. Kui sa peaksid ka rollmopsi igatsema või soovid lihtsalt baklažaani põnevalt kasutada, siis soovitan soojalt järele proovida!
PS! Tean, et olen peole hiljaks jäänud, aga nüüdsest saab minu igapäevaseid toite ja tegemisi jälgida ka Instagramis: http://instagram.com/sandravungi
neljale
Rollmops:
- baklažaan (keskmise paksusega ja pikem)
- 1 marineeritud kurk
Marinaad:
- 2 sl sidrunimahla
- poole sidruni riivitud koor
- 3 sl sojakastet või tamarit
- 4 sl mahedat sinepit (nt. Meira)
- pundike värsket tilli, hakitud
- 100 ml õli (nt. päevalille-, oliivi- või linaõli)
- 50 ml vett
- (pool sl suhkrut või agaavisiirupit)