Brownie-juustukook topeltšokolaadiga
Kook sai inspiratsiooni ühest mu ammusest šokolaadipõhjaga marmorkoogist. Kuigi tavaliselt olen sarnaseid brownie-tüüpi toorjuustuga küpsetisi teinud marmorkoogina (nt see, see ja see), siis seekord otsustasin teha põhja eraldi ning ka juustukreemi sisse šokolaadi sulatada. Võiks ju öelda, et kook on eriti hea (hommikuse) kohvi kõrvale (loomulikult on ju ka!), aga reaalsuses sai ikkkagi enamik küpsetisest just õhtusel ajal niisama (kusjuures – süümekateta) ära söödud … :) See kook lihtsalt on oma pehme tummise põhja, kreemja sisu ja hapuka marjanüansiga šokolaadisõbrale tõeline maiuspala.
Pildil olev kook on valminud 24X24 cm neljakandilises lahtikäivas vormis (põhja katsin eelnevalt küpsetuspaberiga), aga võib kasutada ka 20X20 cm vormi vm kodus olevat umbes samasuguses suurusjärgus vormi.
Põhi:
100 g võid
100 g (vaarikaga) tumedat šokolaadi
70 g (pruuni) suhkrut
2 väiksemat toasooja muna
1 tl vanilliekstrakti või 1 sl brändit
40 g riisi- või nisujahu
näpuotsatäis soola
Täidis:
100 g (vaarikaga) tumedat šokolaadi
400 g toasooja toorjuustu
100 g (pruuni) suhkrut
2 väiksemat toasooja muna
1 sl naturaalset kakaopulbrit