Bun bo nam bo, Vietnami riisinuudli-lihasalat

Seda traditsioonilist Vietnami riisinuudlite ja lihaga salatit leiab seal paljudest tänavasöögikohtadest. Ja enamasti ongi need kohad spetsialiseerunud ainult ühele toidule ja muud sealt ei saa. Salat valmistatakse värskelt ja tuuakse lauda kohe kui liha on pannilt kaussi läinud ja on veel kuum, kuigi teised asjad salatis on külmad.

 

  • 100 g õhukesteks ribadeks lõigatud veiseliha
  • 2 sl hakitud koriandrit
  • 20 g basiilikut
  • 50 g rohelist salatilehtede segu
  • 100 g riisinuudleid
  • 1 sl oliivõli
  • 1 sl peeneks hakitud küüslauku
  • 2 sl lihapuljongit või vett
  • 50 g jämedamaid idusid
  • 2 sl Vietnami kalakastet

Marinaad lihale:

  • 1 sl oliivõli
  • 1 sl peeneks hakitud sidrunheina

 

  • Serveerimiseks:

 

  • 1 sl friteeritud sibulatükke
  • 1 sl hakitud röstitud pähkleid

Valmistamine (kogus 2-le):
Hoia liha umbes 15 minutit marinaadis.
Valmista kumbki kauss eraldi panne põhja ürdid ja salat ning selle peale riisinuudlid.
Kuumuta õli pannil peaaegu tossama, aga mitte päris. Prae liha pidevalt segades küpseks. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel läbi. Hoia kuumust kõrgel, lisa puljong ja lase sellel glasuurjaks muutuda samal ajal endiselt pidevalt segades. Lisa idud, kata pann kaanega ja hauta umbes minuti. Lisa kalakaste ja keera kuumus kinni.
Vala liha koos mahladega riisinuudlitele ja kaunista sibula ja pähklitega.