Cafe More kardemonisaiad

Kardemonisaiadega seoses tuleb mulle alati meelde see hea klienditeenindus Gourmet Coffees, kus mulle väideti kunagi mõned head aastad tagasi, et ma olen esimene inimene, kes kardemonisaiad ära tunneb;) kui ikka öeldakse, siis ju nii on:D Kardemon on ka minu suur kirg – seda kõlbab panna absoluutselt igale poole, alates rabarberikoogist, ja õunakooogiga lõpetades. Ploomikooki. Saia sisse. Piparkooki topeltannus. Ja ometigi olid kaua mu listis needsamad saiad, mille äratundmise eest kunagi komplimenteeritud sain. Retsept siit.
Cafe More kardemonisaiad
taigen:
500 ml piima
50 g pärmi
1 tl soola
1,5 dl suhkrut
1 kg jahu
180 g pehmet võid

täidis:
170 g võid
180 g suhkrut
2 sl kardemoni (või kaneeli)

Kuumuta piim käesoojaks. Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks ja vala juurde piim ning sega. Lisa jahu ja pehme või ning sõtku, kuni tainas käte küljest lahti tuleb. Kata tainas rätikuga ja lase kerkida kahekordseks.Täidise jaoks sega pehme või suhkru ja kardemoniga. Tõsta kerkinud tainas jahuga ülepuistatud lauale ja rulli piklikuks tükiks. Määri sellele võikreem ja murra tainas pikuti pooleks. Lõika ribad, need omakorda pooleks, aga nii, et otsad kinni jäävad. Punu kokku ja tõsta muffinivormidesse. Lase saiadel 10- 15 minutit kerkida, pintselda pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit.