Dekadentlik põldmarjakook

Tummine, maitserikas ja šokolaadine on see kook. Minu suur lemmik. Tõeline südametemurdja. Kontrollitud, toimib ka teiste peal. Ühel varasügisesel nädalavahetusel katsetasin koogi mõju väiksema seltskonna peal. Langesid ohvriks viimane kui üks. Peale esimest ampsu mõmisesid kõik kooris. Tookord oli eriline luksus korjata koogile päikeseküpseid põldmarju otse põõsalt. Nende sügavsiniste mahlast nõretavate ja parajalt hapukate marjadega on kook luksuslikult täiuslik. Kui soovite, siis isegi saatanlikult salapärane:) Kuid arvan, et vabalt võib kasutada ka teisi hapukaid marju. Hetkel näiteks pohlasid või jõhvikaid. Ettevaatlik tasub olla ainult külmutatud marjadega. Nendest eralduv vedelik võib šokolaadi sametise pinna lörri keerata. Külmutatud marjade puhul oleks õigem purustatud marjadest kaste kokku segada ja seda eraldi pakkuda. Maitseb ikka imehea ja ei mingit küpsetamist, lihatsalt kokkusättimise vaev.

põldmarjakook-6

 

Põhi:
100 g mandleid
10 datlit
2 sl maapähklivõid
50 g tumedat šokolaadi

Täidis:
100 g toorjuustu (Philadelphia)
1 purk keedetud kondenspiima
2 sl Baileys likööri

Kate:
150 g tumedat šokolaadi
50 ml vahukoort
20 g võid
200 g põldmarju

Tõsta täidise ained varakult toatemperatuurile.

Pane põhja jaoks kõik ained va. tume šokolaad köögikombaini ja surista hästi peeneks, see võtab aega mõned minutid. Sulata šokolaad vesivannil või mikros ja lisa segule, töötle ühtlaseks. Suru segu koogivormi põhjale (20 cm läbimõõduga ümmargune lahtikäiva põhjaga või kandiline 12 x 38 cm).
Sega täidise ained omavahel ja vala koogile. Tõsta kook paariks tunniks külmkappi.
Sulata katte jaoks šokolaad, sega juurde koor ja või. Määri saadud segu koogile ja puista peale marjad. Lase seista veel tunnike külmkapis.

põldmarjakook