Dorseti õunakook

oh õnnis õunakoogiaeg, sa kesta veel!

u pool kilo kuni 700 grammi tükeldet/viilutet kõvemapoolseid koogiõunu
200 gr toatemperatuuril võid
250 gr suhkrut
4 muna
2 tl vanilliekstrakti
400 gr jahu
3 tl küpsetuspulbrit
viiluta õunad õhukesteks viiludeks, mulle kangesti meeldib selleks mandoliini kasutada, hoolimata selle teravusest ja ohtlikkusest. vahusta või suhkruga, lisa munad, siis jahu ja küpsetuspulber. Pane ahi 180 kraadile sooja. Kata A4 (20×30 cm neljakandiline vorm) küpsetuspaberiga, laota põhja kolmandik õuntest, siis pool taignast – ei maksta heituda, kui taigen ühtlaselt ei jaotu, küll ta küpsedes läheb nii kuis vaja, siis teine kolmandik õunu, pool taignast, ja kõige peale jälle õunad. Kui kardad, et ei ole piisavalt magus, siis võib sipsutada veel pruuni suhkrut kõige otsa. Küpseta u 45 minutit, või kuniks pealt kuldpruun ja tikk sisse torgates puhas. Püüa ennast tagasi hoida, et kõike korraga ära ei söö.