ega liig liiale liiga ei tee – veel üks rabarberikook

meil jäi külmkappi veel rabarbareid. ja mina poleks ju mina, kui ma interneedusest uut retsepti ei otsiks. ja see koogiretsept erines kõigist muudest selle poolest, et seal oli küpsetuspulber! mitte sees, aga purus.

300 gr tükeledet rababarberit
poole sidruni mahl
165 gr jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
150 gr toasooja võid
150 gr suhkrut
3 muna
2 tl vanilliekstrakti

puru
25 gr võid
2 spl jahu
0.25 tl küpsetuspulbrit
1 spl suhkrut

  • kata 23 diameetrine koogivorm küpsetuspaberiga. kui rabarber on tükeldamata, siis on tagumine aeg seda teha. pigista poole sidruni mahl sinna peale. teises kausis vahusta omavahel munad, toasoe või, suhkur, jahu, küpsetuspulber, sool ja vanilliekstrakt. sega sisse pool rabarberist ja vala spaatli abiga vormi. puista peale ülejäänud rabarber. puru tegemiseks võta või ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning näpi see puruks, sega sisse suhkur ja pane koogile peale. pane ahi 180 kraadile ja küpseta 40 – 50 minutit. jäta 10 minutiks jahtuma ja siis eemalda vormist. vajadusel puista peale tuhksuhkrut, serveeri soojalt või külmalt või näiteks crème fraîchega, mis on üle tilgutet meega. teeme veel, kadus nagu kerisele!