Eriti karamelline rabarbrikook kohupiimaga
Kõigepealt tahaksin kõiki kutsuda juba sel kolmapäeval Tartusse, kus toimub Tartu linna päev. Ägedaid sündmusi, lahedaid etteasteid, kontserte ja muud huvitavat on sel päeval kõvasti, eriti tore on aga tõotab tulla õhtune laevasõit Emajõel, kus tasub kindlalt kohal olla – iga päev ju sellises seltskonnas ei seila ringi ;-)
Tundub, et aeg on hakata vaikselt rabarberihooaega lõpetama, sest kodumaistel maasikatel on käes kõrghetk ning peagi saame maiustada juba ka muude värskete marjadega, samas kui rabarber pole enam nii hea, kui esimesed kevadised peened roosa koorega varred. Rabarberikooke tuli see-eest eelnevatel nädalatel ahjust peaaegu igapäevaselt, aga õnneks need kadusid päris kiiresti – vähemalt ei pidanud kordagi muret tundma, et midagi üle jääks :)
Keedetud kondenspiimaga kooki tegin mitu korda ja sain lõpuks paika ka sellise retsepti, milles enam midagi muuta ei plaani :) Kuid ei saa jätta mainimata, et juba pärast esimest katsetust küsiti retsepti ja see ilmus nädalavahetusel Laupäevaleht LP-s koos teiste lihtsate, mõnusateks suveõhtuteks suurepäraselt sobivate retseptidega.
Keedetud kondenspiima saad osta poest (need 190 grammised pakid sobivad hästi) või keeta ise kodus nii nagu selle jube hea juustukoogi juures õpetan. Kes mu blogi pikemalt on lugenud, on ilmselt ammu aru saanud, et kondenspiim, eriti aga keedetult, on mulle üks väga meelepärane tooraine:D, mida ma sageli erinevates küpsetistes ja maiustes kasutan. Otsustasin suisa ära märkida kõik seda sisaldavad retseptid ja tuli päris kenake hulk kokku :) Paremal pool “pilvekeses” on see nüüd teiste märksõnade juures ilusti olemas.
Põhja võid valmistada ka küpsistest, nt 200 g digestiivküpsiseid segatud 60 g sulatatud võiga. Kui ei soovi gluteenivaba kooki, siis kasuta jahude asemel 160 g nisujahu ja küpsetuspulbri võid sel juhul välja jätta.
Põhi: