Frititud kala

Mul on alati probleeme olnud krõbeda katte tegemisega, viimasel ajal küll vähem. Nüüd, kus majapidamisse on saabunud suuremas koguses turska, tõstatus see probleem kuidagi eriti teravalt päevakorda. Et nagu fish ja chipsid, just see fishi pool. Proovisime seda, sai hea küll. Yorkshire pudingu ainetel, mugandustega, siit
4 tursafileed
200 gr jahu
1 tl soodat
2,5 dl ehk peaaegu üks väike õlu
soola, pipart
küpsetamiseks õli
kuna mul ei ole fritüüri, siis on see küpsetuse värk käis kõik katse-eksituse meetodil. Aga ei ole vaja lasta ennast heidutada – haigeks jäädakse grupiviisiliselt, aga hulluks minnakse ükshaaval, tsiteerides Uhhuduuri. Ühesõnaga. Sega jahu ja küpsetuspulber ja õlu, kuniks õli kuumeneb. Maitsesta. Pane kalatükid ükshaaval taignasse ja „friti“. Minu soovitus siinkohal oleks teha kala võimalikult pisikeseks (aga mitte päris hakklihaks, if you know what i mean). katsu mitte üle küpsetada ja pane köögipaberile nõrguma. kui köök veel suitsust liiga sinine pole,siis tee juurde ka chipsid