Grillitud baklažaan

Kui Tuuli oma põhjaliku pommupostitusega lagedale tuli, olin mõtetes juba poolel teel grilli poole, et üht oma lemmikkooslust, pommut ja kitsejuustu nautlema asuda. Seekord räägingi ainult iseendast ainuisikuliselt, sest baklažaani kas armastatakse või vihatakse.. ja kahjuks meie peres peale minu keegi teine ülemäära sooje tundeid selle vilja vastu näidanud ei ole. Mis siis ikka, jääbki mulle rohkem ja kui teised teevad liha, siis teen mina kõrval baklažaani – mis keda köidab. Aga soovitan kõhklejatel-kahtlejatel siiski hoolikalt Tuuli postituse läbi lugeda, kes teab, ehk hakkab veel meeldimagi :)
Minu poolt aga väga lihtsalt grillitud baklažaan, mis on lisamaitset saanud basiilikuõlist ja lõppviimistluse annab otseloomulikult.. ei keegi muu, kui fantastiline kitsejuust. Lihtne, loogiline ja ai-kui-maitsev!

Kogusest jagub..minule!

Vaja läheb:
1 baklažaan
0,5 dl oliiviõli (+ vajadusel rohkem)
peotäis basiilikut
1 küüs küüslauku
1 spl sidrunist pressitud mahla
meresoola
purustatud musta pipart

Serveerimiseks:
veidike oliiviõli
kitsejuustu
basiilikut

Lõika pommu 1-1,5 cm paksusteks viiludeks, lao need kõrvuti ja raputa õrnalt soolaga üle.
Jäta umbes 15-30-ks minutiks seisma, et sool pommust veepisarad välja tõmbaks.

Sega kokku oliiviõlist, hakitud basiilikust, pressitud küüslaugust, sidrunimahlast, soolast ja piprast õlikaste.

Kuivata baklažaaniviilud köögipaberiga ning pintselda viilud mõlemalt poolt õlikastmega üle. Võta kindlasti grilli äärde kaasa ka õliprits, sest pommu neelab õli tohutult ja võib grillimise ajal lisaturgutust vajada.

Grilli pommuviilud mõlemalt poolt väga küpseks ja pruunikaks, sest pooltoores baklažaan ei ole just kõige maitsvam.. maitsetu pigem. Kui grillimise ajal tundub, et viilud hakkavad kuivaks tõmbama, siis pritsi neile õli veel veidike peale.

Grillitud baklažaaniviilud lao taldrikule, piserda õrnalt veel peale oliiviõli (soovil ja vajadusel), murenda peale kitsejuustu ja basiilikulehti ning serveeri kohe soojana.