Grillitud baklažaan
Minu poolt aga väga lihtsalt grillitud baklažaan, mis on lisamaitset saanud basiilikuõlist ja lõppviimistluse annab otseloomulikult.. ei keegi muu, kui fantastiline kitsejuust. Lihtne, loogiline ja ai-kui-maitsev!
Kogusest jagub..minule!
Vaja läheb:
1 baklažaan
0,5 dl oliiviõli (+ vajadusel rohkem)
peotäis basiilikut
1 küüs küüslauku
1 spl sidrunist pressitud mahla
meresoola
purustatud musta pipart
Serveerimiseks:
veidike oliiviõli
kitsejuustu
basiilikut
Lõika pommu 1-1,5 cm paksusteks viiludeks, lao need kõrvuti ja raputa õrnalt soolaga üle.
Jäta umbes 15-30-ks minutiks seisma, et sool pommust veepisarad välja tõmbaks.
Sega kokku oliiviõlist, hakitud basiilikust, pressitud küüslaugust, sidrunimahlast, soolast ja piprast õlikaste.
Kuivata baklažaaniviilud köögipaberiga ning pintselda viilud mõlemalt poolt õlikastmega üle. Võta kindlasti grilli äärde kaasa ka õliprits, sest pommu neelab õli tohutult ja võib grillimise ajal lisaturgutust vajada.
Grilli pommuviilud mõlemalt poolt väga küpseks ja pruunikaks, sest pooltoores baklažaan ei ole just kõige maitsvam.. maitsetu pigem. Kui grillimise ajal tundub, et viilud hakkavad kuivaks tõmbama, siis pritsi neile õli veel veidike peale.
Grillitud baklažaaniviilud lao taldrikule, piserda õrnalt veel peale oliiviõli (soovil ja vajadusel), murenda peale kitsejuustu ja basiilikulehti ning serveeri kohe soojana.