Grillitud kuldmerikoger magus-tšillises- küüslaugumarinaadis

Kuldmerikoger on üks väga mõnus kala, milles ei ole väga palju luid ning maitseb oivaliselt. Juurde võib pakkuda kas värsket kartulit või köögivilju, mida praegusel hooajal on nii laialdane valik, et silme eest lööb kirjuks. Head isu ning jaksu uute harjumuste omaks võtmisel ning kinnistamisel!

2 keskmist kuldmerikogerit
Marinaad:
2 sl kvaliteetset oliiviõli
1 sl ökoloogilist heledat siirupit või rafineerimata roosuhkrut
1 sl sojakastet
1 tl seesamiõli
1 küüslauguküüs (purustatult)
½ värsket tšillit (hakitult)
musta pipart

Sega kokku kastmekomponendid. Puhasta kalad, lõika külgedele pikisälgud ning määri kokku himaalaja soola ning marinaadiga. Lase kaladel vähemalt pool tundi maitsestuda. Grilli kuumal grillil kuni kala on valmis (umbes 8 minutit) ning serveeri värske salati või muu meelepärasega. Minul olid lisandiks grillitud noore porganind, värske paprika, roheline sibul ning suvikõrvitsaspagetid seesamiseemneõliga.