Grillitud lõhe tšilli-laimikastmega
http://zoozi-tegemised.blogspot.com/2012/01/grillitud-lohe-tsilli-laimikastmega.html
ehk ca nuong gung; nuoc mam chanh
600 g lõhefileed
Marinaad:
2 sl õli
2 cm jupp hakitud värsket ingverit
1 suur küüs küüslauku, hakitud
0,5 väikest šalottsibulat, hakitud
2 sl kalakastet
1 sl sojakastet
1 sl suhkrut
Tšilli-laimikaste:
4 sl kalakastet
3 sl värskeltpressitud laimimahla
2 sl vett
2 sl suhkrut
0,25 tl tšilli-küüslaugukastet vm teravat kastet
1 vars hakitud rohelist sibulat
Sega marinaadiained omavahel. Lõika lõhefilee umbes 5cm suurusteks lõikudeks ja pane kaussi või kilekotti ning kata marinaadiga. Lase marineeruda vähemalt 30 minutit.
Küpseta lõhetükke kas grillpannil või 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Kastme jaoks sega hoolikalt kõik komponendid kokku. Viimasena lisa hakitud roheline sibul.
Serveeri kala kas sooja või külmana koos kastmega, juurde paku riisi.
Allikas: mugandatud raamatust “Quick and Easy Vietnamese” N. McDermott