Hapuoblika hummus

Käisin täna maal tomateid kasvuhoonesse istutamas. Pakkisin hommikul auto taimi ning mullapakke täis ja sõitsin. See läks täitsa meelest, et pikk päev ju ees, midagi võiks nagu süüa ka vahepeal. Kõht läks selle kasvuhoones rahmeldamise peale ikka jube tühjaks. Meie küla poeke on kinni praegu, nii et loota polnud paari totsikuga hõredalt sisustatud kapile. Kikerherneid on mul alati, niisamuti ka oliiviõli. Ja kas näed imet, leidus ka tahiinipurk. Hummus! Hummuse sees peab, vähemalt minu maitse järgi küll, käima alati ka sidrun, seda paraku ei leidunud.
Aga õues kasvavad ju hapuoblikad! Ja neid on palju! Ja nad on hapud! Tegin hapuoblika hummust. Oblikad täitsid oma ülesannet hummuses suurepäraselt, andes hapukust ja boonusena veel ilusa rohelise värvi ka. Hummus sai väga maitsev ja toitev. Kõht sai täis,  meel oli rõõmus ja nüüd ei ole muud, kui hakata tomatisaaki ootama.

sorrel hummus

Hapuoblika hummus

pool liitrit hapuoblikaid
400 grammine purgitäis konservkikerherneid (kikerherneid 240 g)
2 küüslauguküünt
2 sl tahiinit e. seesamipastat
u 0,75 tl soola
1 tl musta pipart
1 tl mett või rafineerimata suhkrut
0,5 dl oliiviõli
0,5 dl vett

Kui korjad hapuoblikad puhtsast keskkonnast, pole neid tarvis pesta. Muul juhul loputa kiirelt külma vee all ja kuivata. Nõruta kikerherned vedelikust ja loputa hoolsalt sõelal puhtaks. Tõsta kõik ained köögikombaini või purustajasse ja surista hummus valmis. Kui soovid vedelamat, lis asuts vett. Maitse ja lisa vajadusel soola-pipart.
Tõsta hummus kaussi, nirista peale veidi oliiviõli ja jahvata värsket pipart.