Hasselbacki kartulid
http://retseptiriiul.wordpress.com/2014/12/09/hasselbacki-kartulid/
Jõuluprae kõrvale sobib kindlasti suur kausitäis Hasselbacki kartuleid!
Peske kartulid (õhema koore puhul võiks koor alles jääda) ning tehke igasse kartulisse sügavad sisselõiked. Lõigata saab paremini nii, et asetate lõikelauale nt ühe sushi pulga ja lõikate nii, et kartul on selle pulga vastas. Niimoodi lõigates ei saa te lõpuni lõigata ja jäävad ilusad sisselõiked. Pange kartulid ahjupannile, lisage rosmariini, oliiviõli (võite ka pintsliga kõik kartulite vahed üle tõmmata), soola, pipart, tomatilõike, küüslauku ja sibularattaid (Ettevaatust, sibul läheb ruttu kõrbema!). Serveerides lisage ka basiiliku lehed või riivige natuke juustu kartulite peale (nt parmesani). Hoidke ahjus 200 kraadi juures tund aega. Head isu!
- “This Swedish dish takes its name from Hasselbacken, the Stockholm restaurant where it was first served.”