Hautatud pardikoivad kartuli-juurselleripüree ja õunakastmega
4 jahutatud pardikoiba (kasutasin Rannamõisa pardikoibasid)
soola, pipart
näpuotsatäis kaneeli
1 tl vedelat mett
2 tl sinepiseemneid
2 tl köömneid
mõned tillivarred
1 õun
0,5 dl vett
Hõõru pardikoivad soola ja pipraga korralikult kokku. Seejärel hõõru kokku kaneeli ja meega. Lisa koibadele sinepiseemned ja köömned. Aseta koivad ahjuvormi ning lase neil üleöö jahedas maitsestuda.
Järgmisel päeval lisa vormi tillivarred ja vesi. Koori õun, eemalda südamik, lõika viiludeks ning aseta ahjuvormi. Raputa koibadele peale veel pisut soola. Küpseta 160 kraadi juures ilma kaaneta 30 minutit, seejärel aseta vormile kaas peale ning küpseta veel 2 tundi. Serveeri koos õunakastme ja kartuli-juurselleripüreega.
Õunakaste
potis küpsenud õunaviile
küpsetamisvedelikku
piima
Eemalda ahjuvormist õunad ning pane kaussi. Lisa juurde endale meeldivas koguses pardileeme ning mikserda ühtlaseks. Lisa piima vastavalt maitsele ning kuumuta pliidil minutijagu (ära keeda)!
Kartuli-juurselleripüree
750 g kartulit
300 g juursellerit
soola
75 g võid
piima
Koori kartulid ja juurseller ning keeda need soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel nõruta. Sulata või pliidil, vala kartulite ja juurselleri juurde ning alusta siis mikserdamist. Poole pealt hakka juurde lisama piima. Lisa seda niipalju, kui saavutad endale sobiva paksuse. Maitsesta.