Heeringas teki all

eks see ole selline ilus mälestus lapsepõlvest. aga ükskord jäi mulle ette see link siin – ja ma olin sekundiga “ära tehtud”. ma ei hakanud neid etappe üles pildistama, need niigi kenasti siin üleval, aga salat sai sama ja hea, küll pisut teisel kujul.

  • 1 pisem heeringas või suuremast pool fileed
  • 3 keskmist koorega keedetud kartulit
  • 2 keskmist keedetud porgandit
  • 2 keskmist keedetud peeti
  • peotäis sibulapealseid
  • vedelamat majoneesi, u 3 dl


oleneb taldriku suurusest võib koguseid ka kordistada. tükelda heeringas, riivi keedetud kartulid, porgandid ja peedid (eraldi nõudesse, sest muidu rikub peet juba eos kogu ilu ära). hakka salatit kokku panema nö “tagurpidi” ehk kausi laiemast otsast pihta hakates. kõige alla pane riivitud kartul, siis majoneesi, siis heeringas, siis majoneesi, siis sibul (jälle majoneesi), porgand (ja jälle majonees) ja peet. kata majoneesiga ja jäta üleöö seisma.