Hõrk supp Jarlsbergi juustuga
Jarlsbergi juustu püreesupp
2-3 portsjonit
250 g kooritud ja vabalt hakitud kartuleid (hiljem niikuinii püreestad)
250 g porrulauku
450 ml naturaalset või mahekuubikust kanapuljongit (köögivilja oma sobib ka!)
1 spl värsket majoraani (kui poest ei leia, võid kasutada mõnd muud endale meelepärast ürti)
1 spl värsket tüümiani (seda üldjuhul suurematest kauplustest peaks ikka leidma)
näpuotsatäis riivitud muskaatpähklit
1 väike peenelt hakitud sibul
1 spl extra virgin oliiviõli
1 tl suhkrut
100 g Jarlsbergi juustu
Vahepeal küpseta sibulat väikesel pannil oliiviõlis ca 5 min. Lisa suhkur, keera tuli hästi madalaks ning lase sibulal karamelliseeruda (paar minutit). Sibulad peaksid muutuma krõbedaks ning pruuniks. Pane nad kõrvale supi valmimist ootama.
Maitsesta supp soovi korral värskelt jahvatatud musta pipraga ning vajadusel veel soolaga (kuid üldjuhul on puljong ise juba piisavalt soolane).
Püreesta supp kas blenderis või samas potis, milles keetsid, saumikseriga, aseta tagasi pliidile ning lisa kuuma äsjakeenud vett – vee kogus sõltub sellest, kui paksu suppi soovid.
Sega ühtlaseks ning serveeri supp kaussidesse, riputades peale karamelliseeritud sibulaid ning jämedalt riivitud Jarlsbergi juust. Sööma hakates sega kergelt suppi, nii et osa juustu jaguneb ka supi sisse ning sulab selles mõnusalt. Serveeri mõne koorikleivaga – kuna supp on toitev, siis seda laadi leib on hea tasakaalustaja.