Hurmav hurmaakeeks

Kui tavaliselt seostub sõnaga keeks midagi kuiva, liiga tavalist ja ebahuvitavat, siis see siin on hoopis midagi teistmoodi. See siin on üks eriti mahlane ja hurmav, eriti maitsev keeks! Eriliseks muudab selle mahlaselt ja magusalt maitsev hurmaa, mida vanad kreeklased pidasid oma kena välimuse ja kasulikkuse tõtte jumalate toiduks. Ja no mõelge, kui juba jumalate toit, siis …

Praegusel hurmaabuumi ajal on see küpsetis lausa kohustuslik! Hurmaad olgu parajalt pehmed ja küpsed!

Vaja läheb:

2 väiksemat hurmaad (püreed peaks tulema 400g)
3 muna
150 ml oliivõli
175 g pruuni suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
1 tl jahvatatud ingverit
3/4 tl soola
1 tl soodat
1/2 tl küpsetuspulbrit
4 dl nisujahu
50 g mandlilaaste

Püreesta saumikseriga väiksemaks tükeldatud hurmaa ühtlaseks püreeks. Vahusta munad koos pruuni suhkruga, lisa oliivõli ja hurmaapüree. Sega omavahel kuivained ja lisa siis teiste ainete hulka. Lisa ka pooled mandlilaastud. Sega kõik ühtlaseks massiks. Määri keeksivorm õliga ja puista üle mannateradega, nii saad hiljem keeksi vormist paremini kätte. Vala keeksitainas vormi, puista peale ülejäänud mandlilaastud ja küpseta 180 kraadises ahjus 45-55 minutit.