Imelihtne kitsejuustu ja pesto pasta

Mis aga tänasesse pastasse puutub, siis see on üks kiire ja ülimalt lihtne roog, eriti kui isetehtud pesto on külmkapis olemas. Kuigi ma muidu söön pastat reeglina parmesani juustuga, siis seekord lisasin hoopis kitsejuustu, sest pesto ja tomatitega on see perfect match :)
Võid kasutada nii poest ostetud kuivatatud tomateid, mida soovitan enne pastale lisamist tükeldada, või röstida tomateid ahjus kas nii või nii – minu arvates on mõlemad väga head variandid. Pesto retsept on aga siin olemas.
Vaja läheb:
  • 250 g pastat
  • 2 küüslauguküünt
  • 3-5 sl pestot
  • kuivatatud või röstitud tomateid
  • peotäis röstitud seedermänni- või piiniaseemneid
  • 100-200 g kitsejuustu
Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele ja nõruta. Pese pott puhtaks. Haki küüslauguküüned peenelt ja prae neid poti põhjas oliiviõli sees paar minutit. Pruunistada ei ole vaja – pigem lihtsalt kuumuta madalal kuumusel.
Vala pasta poti tagasi, sega läbi pestoga. Lisa kuivatatud või röstitud tomatid, röstitud seedermänni- või piiniaseemned ja murendatud kitsejuust. Peale nirista veel natukene extra virgin oliiviõli ja naudi soojalt.