Imelihtsad vastlakuklid martsipani, kirsikastme ja moonise vahukoorega
Lõpuks ometi vastlapäev, juba novembris isutas vastlakuklite järele, aga ei tundunud sünnis enne õiget päeva seda piduküpsetist valmistada. Aga ma olen uhke enda üle, et suutsin nii kaua vastu pidada, sest seda rohkem see pärmitaignast saiake rõõmu valmistab. Sama lugu oli ka piparkookidega, usun, et sain oma isu vähemalt järgmise novembrini rahuldatud, aga kes teab, võib-olla ootan jälle septembris pingsalt aega, mil need küpsised lettidele jõuavad. Vanarahva kalendri järgi algas peale vastlapäeva paast, olgugi, et üks korralik paast kuluks ka mulle marjaks ära, aga see paneks sellele blogile ühe korraliku põntsu, sest veest,leivast ja köögiviljades ma hõrke magustoite luua ei suuda, veel. Just need toiduained on paastuajal lubatud. Kes pole veel ise kodus kukleid küpsetanud, siis see aasta võib saatuslikuks saada. See retsept on 100 % toimiv ning võtab väga vähe aega, olles samal ajal imelihtne. Sel aastal katsetasin martsipaniga. Kuid, kes soovib traditsioonilisi kukleid, siis jätke martsipan ja mooniseemned välja. Ka mina tegin kahte erinevat sorti!
- 125 g margariini
- 3 dl käesooja piima
- 2 dl vett
- 1 pakk kuivpärmi
- 11 dl jahu
- 1 tl kardemoni
- 1 dl suhkrut
- 150 g martsipani
- 400 g kirsse
- 2 spl maisitärklist
- 4 dl 35 % rõõska koort
- 3 spl tuhksuhkrut
- 3 spl mooniseemneid
- Tuhksuhkrut kaunistamiseks