Ingverikreemi ja aed-mustköömnetega kõrvitsasupp
Sügisest on saanud peaaegu talv ja minu blogis pole ühtki kõrvitsaretsepti. Selle vea parandame aga nüüd ja kohe, sest meie köögis valmis nädalavahetusel üks ilus sügisoranž kõrvitsasupp, ingverise kreemi ja säravmustade aed-mustköömnetega. Viimaseid tunnevad mõned teist võibolla nigella seemnete, kalonji, klowunji või sibulaseemnete nime all. Nii et heal lapsel mitu nime, nagu ikka. Aga meie keeli on tegelikult tegu aed-mustköömnetega. Supp on lihtne ja jutt on ka seetõttu lühike. Ega muude askelduste kõrvalt viimasel ajal suurt aega jäägi, et pikemaid jutukesi vesta. Aga kuna tegu on siiki toidublogiga, siis retseptide jagamise jaoks peab ikka aega näpistama :). Mulle hirmsasti meeldib, et jõulud ligi hiilivad. Tihtipeale ärkan hommikul mõttega, et issake kui lahe, varsti ongi julud käes. Tulevad vist ilusad jõulud!
- 1 kg kõrvitsat (ideaalis muskaatkõrvitsat)
- 500 ml piima
- pisut muskaatpähklit
- näpuotsaga jahvatatud vürtsköömet
- 1 köögiviljapuljongi kuubik
- 150 ml hapukoort
- 2 cm värske ingveri jupp, riivitud
- sool, pipar
- serveerimiseks aed-mustköömneid