Ingverikreemi ja aed-mustköömnetega kõrvitsasupp

Sügisest on saanud peaaegu talv ja minu blogis pole ühtki kõrvitsaretsepti. Selle vea parandame aga nüüd ja kohe, sest meie köögis valmis nädalavahetusel üks ilus sügisoranž kõrvitsasupp, ingverise kreemi ja säravmustade aed-mustköömnetega. Viimaseid tunnevad mõned teist võibolla nigella seemnete, kalonji, klowunji või sibulaseemnete nime all. Nii et heal lapsel mitu nime, nagu ikka. Aga meie keeli on tegelikult tegu aed-mustköömnetega. Supp on lihtne ja jutt on ka seetõttu lühike. Ega muude askelduste kõrvalt viimasel ajal suurt aega jäägi, et pikemaid jutukesi vesta. Aga kuna tegu on siiki toidublogiga, siis retseptide jagamise jaoks peab ikka aega näpistama :). Mulle hirmsasti meeldib, et jõulud ligi hiilivad. Tihtipeale ärkan hommikul mõttega, et issake kui lahe, varsti ongi julud käes. Tulevad vist ilusad jõulud!

DSC_4841

 

Vaja läheb:
  • 1 kg kõrvitsat (ideaalis muskaatkõrvitsat)
  • 500 ml piima
  • pisut muskaatpähklit
  • näpuotsaga jahvatatud vürtsköömet
  • 1 köögiviljapuljongi kuubik
  • 150 ml hapukoort
  • 2 cm värske ingveri jupp, riivitud
  • sool, pipar
  • serveerimiseks aed-mustköömneid

 

DSC_4822

Tee nii:

Puhasta kõrvits seemnetest ja eemalda koor. Lõika kõrvits tükkideks. Pane potti kõrvitsa tükid, piim, puljongikuubik, muskaatpähkel ja vürtsköömned. Keeda 20 minutit, aegajalt segades.
Sega teises potis hapukoor ja riivitud ingver, keeda madalal kuumusel pidevalt segades mõned minutid.
Purusta kõrvitsasegu saumikseriga kuni saad siidise püreesupi. Kui tundub, et supp on liiga paks, lisa piima ja aja supp uuesti keema. Maitsesta soola ja musta pipraga.
Serveeri suppi ingverikreemiga, puista üle aed-mustköömnega.