Isamaaline šokolaadikook

Üks parimaid šokolaadikoogi retsepte pesitseb siin, väga õhuline ja suus sulav. Maitse on rikkalikult šokolaadine, millele annab mõnusa touchi kergelt soolakas alatoon.  Šokolaadile soola lisamine väheses koguses on ülimõnus, toob esile šokolaadi maitse ja täiendavad ennast kõige paremal viisil. Kreemina täidab oma kohustust toorjuustukreem. Väga mõnus!
Kui nüüd aus olla, siis üle kahe tüki seda kooki järjest süüa ei tahaks, mitte, et ei maitseks, vaid oma tugevale šokolaadi maitsele. See on see kook, mis sobib kange espresso kõrvale ja tõmbab su korralikult käima. Suurepärane hommiku ärataja, ning ka väga raske on sellest koogist end paksuks süüa!
Eesti Vabariigi taasiseseisvuspäeva auks andsin koogile ka sobiva väljanägemise!
Mõnusat katsetamist!
Biskviidid: 2 biskviiti ( kasutasin 18 cm suurust koogivormi, võid kasutada ka suuremat)
280 g jahu
400 g suhkrut
90 g kakaopulbrit
10 g küpsetuspulbrit
10 g soodat
15 g soola
225 g Valio Gefilius cappuccino keefir
225 g rapsiõli
2 muna
225 g keevat vett
Kreem:
90 g Alma Eesti võid 82%
2 pakki Valio Viola laktoosivaba toorjuustu
2-3 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 dl Alma vahukoort 35%
Sega biskviidi kuivained omavahel läbi, teises kausis sega omavahel keefir, õli, munad ja lisa segades need kuivaintele, sega ühtlaseks massiks, järgmisena lisa taignale sorts haaval keevat vett ise samal ajal segades.
Vala taigen kahte 18 cm suurusesse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 130 kraadises ahjus 1 tund ja 10 min.
Lase põhjadel jahtuda ja eemalda vormist.
Kreemi valmistamiseks, vahusta omavahel või ja suhkur, sega juurde toorjuust. Vahusta vahukoor vähese suhkruga tugevaks vahuks ja sega alt üles toorjuustukreemi hulka.
Kui biskviidid on jahtunud siis immuta koogipõhjad limoncello likööriga.Kreemi koguse jagasin kaheks, ühe jätsin naturaalset värvi ja teise värvisin toiduvärviga siniseks. Aseta esimene koogipõhi serveerimisalusele, määri koogi peale kreemi, tõsta peale teine biskviit. Koogi kõige pealmisele kihile aseta peale ohtralt sinist kreemi ning alumisele koogi osale määri valget kreemi, ühesõnaga tee nõnda nagu Eesti lipp välja näeb!
Mõned tähelepanekud:
Kui kasutad suuremat vormi, kui 18 cm, siis küpsetusaeg lüheneb, testi kooki puutikuga. Puutikk peab puhtana koogist välja tulema.
Ka kreemi võib väheks jääda suurema vormi kasutamisel, võid kreemi kogust kahekordistada!
Retsept valmis koostöös Valioga.