Isetehtud kohuke

Need on mõned pisikesed kiiksud, mis esmalt mullepähe kargasid. Ja kui juba kohukeste juurde jutt läks, siis see postitus ongi tegelikult pühendatud isetehtud kohukesele. Tõsi, nende vormimine ja šokolaadiga katmine võib kohati pisut keeruline olla, kuid lõpptulemus on seda väärt. Ka minul kukuvad kohukesed igakord erimoodi välja, aga kuna maitse on seda väärt, siis olen nõus pisut vaeva nägema. Tegelikult saab muidugi lihtsamini, täites kohupiimatäidisega konkreetsed muffinivormid või mõned muud vormid.
Hiljuti ühele külalisele kohukest pakkudes sain tagasisidet, et see maitseb nagu hea ja kvaliteetne kohuke. Justnagu need poes müüdavad head kohukesed (siinkohal oli mõeldud seda siiski komplimendina:)) Ja tegelikult nii ongi, isetehtud kohukesed maitsevad tõeliselt ehedalt ning puhtalt, kuigi poetoodanguga ma siiski võrdlusi ei tooks. Täpiks i-le on kindlasti värsked marjad, mis ampsu kohukesega hästi kokku sobivad.
Käemodell: poeg Andri (8a)
6 kohukest
200 grammi kohupiima (kuivemat ja teralist)
75 grammi toorjuustu, toasooja
60 grammi võid, toasooja
3 supilusikatäit suhkrut

 

Glasuur:
150 g tumedat šokolaadi
1. Sega omavahel kohukese valmistamise komponendid.
2. Laota kohupiimasegu toidukile/küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ning lase külmkapis segul taheneda vähemalt tunnijagu. Seejärel tõsta umbes 15 minutiks sügavkülma.
3. Sulata šokolaad vesivannil. Lõika sügavkülmast võetud kohupiimamass 6 kohukeseks ning kata kiiresti pealt ja äärtest šokolaadiga. Aseta kohukesed külmkappi tahenema 15 minutiks.
4. Pööra tahenenud kohukesed ümber ning kata šokolaadiga katmata kohupiimasegu. Aseta uuesti külma, kuniks šokolaad on tahenenud. Serveeri koos marjadega!