Itaaliapärane kanahautis

Kiiresti valmiv ja väga maitsev kanaroog.
Neljale:

1 sl oliiviõli
8 kanakintsufileed
1 oks rosmariini
1 punane sibul
3 küünt küüslauku
2 anšoovisefileed
400 g purk purustatud tomatite konservi
2 sl kappareid
75 ml portveini
meresoola
musta pipart
Prae kanakintsud õlis kuldseks. Lisa pool hakitud rosmariinilehtedest, sega korralikult läbi ja tõsta eraldi taldrikule.
Vajadusel lisa pannile õli ja kuumuta selles 5 minutit õhukeselt viilutatud sibulat. Lisa küüslauguviilud, hakitud anšoovised ja ülejäänud rosmariin. Vala hulka purustatud tomatid, kapparid ja 75 ml portveini.
Lase kastmel keema tõusta ja lisa kanatükid. Kata kaanega ja hauta 20-30 minutit.
Maitsesta soola-pipraga.
Paku koos rohelise salati ja krõbeda nisuleivaga. Ka riis sobib hästi.
Allikas: mugandatud ajakiri Oma Maitse aprill/2009