Jäätisetainast vastlamuffinid
12 tk
500 g vanilli-koorejäätist
4 dl nisujahu
2 tl (kuhjaga) küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut (soovi korral)
Serveerimiseks:
4 dl rõõska koort (35%)
3 sl suhkrut
piimašokolaadi
kokteilkirsse
Lase jäätisel umbes 5 minutit toatemperatuuril seista, kuni see pehmeks muutub. Seejärel sega jäätis lusikaga lahti, lisa juurde omavahel kokkusegatud kuivained ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Jaota tainas ¾ ulatuses 12 muffinipaberiga kaetud muffinipanni aukudesse ning küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit. Lase seejärel jahtuda.
Vahusta koor suhkruga vahule ning pritsi sellegea pritskotist muffinitele pisikesed mütsid. Sulata šokolaad vesivannil, lase paar minutit jahtuda ning raputa vahukoorele. Aseta iga muffinile kaunistuseks üks kokteilkirss ning asu maiustama!