Jäätisetainast vastlamuffinid

Vastlapäev on kohe-kohe käes ning seetõttu on ka see postitus pisut sellele päevale pühendatud. Õigemini jagan ma üht ülimalt lahedat muffiniretsepti, mis pisut kostümeerituna ka vastlakuklite asemele hästi sobitub. Tegemist on väga-väga lihtsa retseptiga, mille põhikomponendiks on jäätis. Õigemini on tegemist jäätisetainaga, mis erinevatel välismaa toidulehtedel juba ammu rohkelt laineid lööb. Pole ka ime, sest tainas saab valmis lihtsalt ning maitse on samuti suurepärane – õhuline, veidi täidlane, pole liialt magus ega ka maitsetu. Sellised kuklikesed sobivad hästi täitmiseks või katmiseks vahukoore, kohupiimakreemi, vanillipudingu, toorjuustukreemi või oma lemmikmoosiga. Niisiis, alustagem taina valmistamisega ning juba mõne aja pärast märkate endalegi ootamatult, et ühed pontsakad muffinihakatised on valmis! (Retsept ilmus ka Naistelehes 3.02)

12 tk
500 g vanilli-koorejäätist
4 dl nisujahu
2 tl (kuhjaga) küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut (soovi korral)
Serveerimiseks:
4 dl rõõska koort (35%)
3 sl suhkrut
piimašokolaadi
kokteilkirsse

Lase jäätisel umbes 5 minutit toatemperatuuril seista, kuni see pehmeks muutub. Seejärel sega jäätis lusikaga lahti, lisa juurde omavahel kokkusegatud kuivained ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Jaota tainas ¾ ulatuses 12 muffinipaberiga kaetud muffinipanni aukudesse ning küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit. Lase seejärel jahtuda.

Vahusta koor suhkruga vahule ning pritsi sellegea pritskotist muffinitele pisikesed mütsid. Sulata šokolaad vesivannil, lase paar minutit jahtuda ning raputa vahukoorele. Aseta iga muffinile kaunistuseks üks kokteilkirss ning asu maiustama!